verbeter de wereld begin bij jezelf drink Sheba Coffee

Uw koffie keuze heeft impact!

Hoe lekker koffie ook is, het smaakt pas écht goed als ook het verhaal erachter goed is. En bij véél koffie’s is dat gewoonweg niet zo. Momenteel is er een crisis door de lage wereldprijs van koffie waar veel boeren last van hebben.  Daardoor kunnen ze niet fatsoenlijk leven van het harde werk dat zij doen voor uw dagelijkse kopje koffie. En ook niet investeren in hun bedrijf. 
Sheba Coffee doet er alles aan om de koffieboer persoonlijk te kennen en met hem of haar (we kopen ook van koffieboerinnen!)  een lange termijn relatie op te bouwen.  Dat geeft ons de gelegenheid om samen te werken aan kwaliteit en continuiteit. 

Het beste van de koffieboer  – het beste vóór de koffieboer

Door zelf te importeren betalen we onze koffieboeren direct. We wijken af van de wereldprijs, waardoor zij wél een redelijke prijs krijgen (ongeveer het dubbele of méér).  Bovendien werken we aan een winstdelingsmodel, waarbij winst aan het einde van de keten gedeeld kan worden met boeren die kwaliteit duurzaam instand houden. Op deze manier ontvangen  koffieboeren en hun medewerkers welverdiend extra profijt van hun harde werk.

Een eerlijk loon zorgt niet alleen voor een gelukkiger en welvarender gezin van de koffieboer, maar heeft ook een positieve impact op het ecosysteem waar de koffie al eeuwenlang groeit. Ethiopische koffie komt voor een groot deel niet van plantages maar uit hooggelegen bosrijke ecosystemen. Hier groeit koffie zonder kunstmest en bestrijdingsmiddelen onder natuurlijke beschaduwing door hoge bomen.
Als koffieboeren en -arbeiders geen fatsoenlijk bestaan meer kunnen halen uit het duurzaam verbouwen van koffie in deze ecosystemen (zoals al eeuwen is gedaan) dreigen deze bossen uiteindelijk gekapt te worden voor andere vormen van landbouw.  In sommige gebieden gebeurt dit al.  Het verdwijnen van de Ethiopische bossen brengt desastreuze gevolgen met zich mee.  Deze hooggelegen bossen zijn namelijk de ‘regenvangers’ van Oost Afrika, goed voor een geschatte 40 % van het water van belangrijke rivieren zoals de Nijl.

De Ethiopische hooggelegen bosgebieden zorgen voor 40 % van het water in belangrijke rivieren in de Oost Afrikaanse regio, zoals de Nijl. Het water is van levensbelang voor miljoenen Oost Afrikanen. De bossen moeten dus intact blijven!

Video afspelen