Over smaak valt niet te twisten..

maar we vinden smaak en kwaliteit wel uiterst belangrijk…
Onze met zorg geselecteerde en zelf geïmporteerde koffiebonen worden optimaal gebrand, waardoor de aroma ‘s van Sheba Coffee tot hun recht komen. Dat verschilt een beetje per soort bonen, maar het betekent doorgaans een medium branding. Bij het drinken van zwarte koffie (zonder melk) zijn de subtiele smaken die het karakter van een koffie bepalen het beste te proeven. Maar ook voor liefhebbers van melk in de koffie is er keuze (en smaak) genoeg!
Momenteel heeft Sheba Coffee 5 verschillende Ethiopische koffies in haar assortiment, afkomstig uit verschillende koffie regio’s van het land. Voor elke koffie herkomst hebben we een kleurstelling (die ook op de verpakkingslabels wordt aangehouden – zie onderstaande flyer).
• Bench Maji (forest) natural koffie. Deze koffie is iets donkerder dan ‘medium’ gebrand. Het is een heerlijke koffie met een stabiele smaak die eveneens prima geschikt is als ijskoffie.
Lekempti natural koffie. Een milde koffie met delicate aroma’s met een toch stevige en prettig gebalanceerde nasmaak
• Kaffa Forest Natural koffie. Een gewaardeerde premium Single Origin koffie uit de regio waar koffie haar naam aan te danken heeft.
• Bench Maji washed koffie. Deze koffie is mild van smaak, en in het bijzonder geschikt voor espresso apparaten en de moka pot.
• Guji natural koffie. Deze koffie heeft een fruitig karakter, met kenmerken van donker fruit.
Voor de lekkerste koffie worden koffiebonen bij voorkeur het beste vlak vóór het maken van de koffie gemalen. Bij gebruik in een snelfilterapparaat is het aan te raden bonen voldoende fijn te malen, zodat genoten kan worden van het volle aroma dat in de koffiebonen aanwezig is. Op deze manier komt er ook méér koffie uit dezelfde hoeveelheid bonen. Tip: gebruik niet de allergoedkoopste maalmachientjes, maar bijvoorbeeld de iets betere (verkrijgbaar vanaf. ca € 30,-).