Herkomst     : Ethiopië
Regio             : Bench Maji
Organisatie   : Kosokol Farmer’s Cooperative 
Proces           : natural (zongedroogd na de pluk)

De koffie van de cooperatie Kosokol groeit in de Bench Maji regio in het bosrijke zuidwesten van Ethiopie. Kosokol is de naam van de plaats waar de meeste leden met hun gezinnen wonen.

Aroma en smaak:
Het koffie aroma bevat lichte geuren van noten en bosvruchten. De smaak is mild en gebalanceerd aromatisch:  weinig zuren en licht fruitig (appels en zoet fruit) in combinatie met tonen van chocolade en fragmenten van hazelnoot.  Deze koffie heeft een goede body en een milde, gebalanceerde nasmaak. Deze koffie smaakt koud ook goed als ijskoffie.

De koffiestruiken groeien in de schaduw van hogere bomen in het halfopen bos. De koffie wordt verbouwd zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. De rijpe koffiebessen zijn handmatig uit het wild geplukt, en na sortering in zonlicht gedroogd.