Herkomst        :  Ethiopië
Regio                :  Bench Maji
Organisatie      :  Sheko Farmer’s Cooperative 
Proces              :  Gewassen 

De koffie van de coöperatie Sheko groeit als wilde koffie in de Bench Maji regio in het bosrijke zuidwesten van Ethiopie. Sheko is de naam van de regio waar de coöperatieleden met hun gezinnen wonen.

Aroma en smaak:
Milde koffie aroma’s met geuren van hazelnoot en zoet fruit. De smaak van deze koffie is uitstekend gebalanceerd aromatisch, met weinig tot geen zuren en geen bittere smaak maar wel tonen van chocolade, amandel en hazelnoot. Deze koffie heeft een medium body en een goede zuivere nasmaak.

De koffiestruiken groeien in de schaduw van hogere bomen in het halfopen bos. De koffiebessen worden in de oogsttijd in het bos verzameld door de lokale bevolking van Sheko op zeer goed georganiseerde wijze, om de toekomst van het bos te waarborgen.  De rijpe koffiebessen zijn handmatig geplukt, waarna alsnog een selectie plaatsvindt, zodat alleen de beste rijpe koffiebessen overblijven. Deze worden ontdaan van hun buitenste schil (vruchtvlees) en vervolgens gewassen (washed proces). Direct na het wassen worden de bonen gedroogd.

Wilt u méér weten over de achtergrond van deze koffie en de manier waarop deze door de bewoners van de Bench Maji regio wordt geoogst en verwerkt? Neem dan even de tijd en kijk mee  op de schitterende video op YouTube die door een Engelse NGO is gemaakt: 

https://www.youtube.com/watch?v=H9dEmUiBuIs&t=238s