Voorafgaande aan het branden en verpakken van de koffie zijn er zeer veel stappen geweest in de keten van ‘koffieplant tot koffieklant’. Aan die keten, met soms ingewikkelde onderdelen, besteden we veel aandacht bij Sheba Coffee. Zo willen we zoveel mogelijk inzicht krijgen in alle technische deelstappen van het proces, maar ook aandacht hebben voor de sociale omstandigheden van alle betrokkenen in de keten. Met deze extra aandacht worden zowel processen als leefomstandigheden verbeterd, wat uiteindelijk weer bevorderlijk is voor de kwaliteit van onze koffie.

Kwaliteit telt in de gehele keten van ‘grond tot mond’. Aan de basis van productie wordt aandacht besteed aan de koffieplant en haar omgeving. Er zijn allerlei taken (jaarrond) daarmee gemoeid, zoals het planbord toont (L). Na het oogsten is een goed droogproces is van cruciaal belang voor kwaliteit en goede smaak. In Nederland bepaalt de manier van branden eveneens voor een belangrijk deel hoe uw kopje koffie uiteindelijk zal gaan smaken.

Sheba Coffee staat in contact met een groeiend netwerk van vrienden en kennissen in Ethiopië, die actief zijn op het gebied van koffie. Afgezien van de primaire producenten, staan we ook in direct contact met Q-graders (waarmee we samen kwaliteit van samples beoordelen), koffie experts en voorlichters met jarenlange ‘grass-root-level’ ervaring  en enthousiaste kleinschalige Ethiopische koffiebranders. De kwaliteit die we in Nederland behalen is te danken aan deze fantastische mensen in Ethiopië waarmee we samenwerken en zaken doen.