Herkomst :  Ethiopië   
Regio          :  Kaffa  
Farm           :  Dahab Coffee (koffie bos-ecosysteem) 
Proces        :  natural

Deze Kaffa forest coffee is afkomstig van één locatie en voldoet aan het predicaat Specialty Coffee (beoordeeld 86/100 punten door erkende Q-graders).

AROMA & SMAAK:
Fruitig en kruidig aroma.  Smaak is zoetachtig in balans met een achtergrond van lichte zuren van geel rijp fruit (citrus, grapefruit en wijn). Goede body met lange nasmaak.

DOSERING: 8 – 12 gram per kop koffie (afhankelijk van persoonlijke voorkeur) 

De koffiebessen komen van twee veredelde West Ethiopische arabica  variëteiten die op een hoogte van 1795 tot 1850 m groeien op een duurzaam beheerd bosperceel van 300 hectare, in de Kaffa regio.

De koffiestruiken groeien in de schaduw van hogere bomen in het halfopen bos. De koffie wordt verbouwd zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Wel wordt gebruik gemaakt van groenbemesters (stikstofbindende planten en bomen die tussen de koffie staan).  De rijpe koffiebessen zijn handmatig geplukt, en direct daarna in de zon gedroogd op droogrekken (natural proces).  

Er werken op deze farm ca. 30 vaste werknemers. Tijdens het plukseizoen zijn er zo’n 300 mensen betrokken.

De eigenaresse en medewerkers van Dahab’s farm werken stapsgewijs aan  technische innovaties en verbeteringen in het productiesysteem. Daarnaast wordt gewerkt aan verbetering van omstandigheden voor de seizoensarbeiders bij de koffiepluk (tijdelijke huisvesting, kinderopvang etc.).

 

Michael, de Farm manager
experiment met polypots (waar koffie zaailingen in worden opgekweekt) van afbreekbaar bio-plastic
De beheerder van de koffie-opslag toont gedroogde koffiebonen mét en zonder schil van de gedroogde bes.