Ethiopië Lekempti natural


arabica bonen

Herkomst    : Ethiopië

Regio             : East Welega
Coöperatie  : Torban Anfillo Multi Purpose  Farmers Cooperative Union

De coöperatie is relatief jong (sinds 2014) en bestaat nu uit ongeveer 9000 leden.  De  Arabica koffiebonen van deze coöperatie groeien op een hoogte van 1700 tot 2200 m, op kleinschalige percelen of ‘familie-tuinen’ met vaak  gemengde teelten. Het koffie gewas bestaat uit een verzameling van zogenaamde ‘erfgoed-rassen’ die per familie  generaties lang zijn veredeld op smaak en kwaliteit. De koffie is op natuurlijke wijze verbouwd zonder bestrijdingsmiddelen en kunstmest. Rijpe koffiebessen zijn handmatig geplukt, waarna ze (met bes en al) in de zon zijn gedroogd (natural proces). 

AROMA & SMAAK:
Geurig aroma, zoet en mild, nootachtig en licht fruitig aromatisch. Smaak is niet bitter of zuur, toch krachtig (goede body) en romig (goede crème laag bij espresso) met een harmonieuze,  langdurige nasmaak.

DOSERING:  afhankelijk van persoonlijke voorkeur en bereidingsmethode: 7 tot 11 gram per koffie consumptie.